Scroll to top
en tr

Gerçek Öğrenme için Bütün Beyni Aktive edin!


Eda - 13 Şubat 2020 - 0 comments

Size 2015 yılından beri gerçekleştirmekte olduğum ve THY, Turk Telekom, İş Bankası, Turkcell Golabal Bilgi, TAV, Enerjisa, Acıbadem Sağlık Kurumları… gibi farklı sektörlerden eğitim yöneticilerinin katıldığı Beyin Uyumlu Öğrenme Workshopları’ndan bahsetmek isterim.

​Eğitim’den Öğrenme’ye Geçin!

Eğitimleriniz sırasında telefonlarıyla meşgul olan katılımcılar görüyor musunuz? Daha eğitim başlarken “bitiş saatimiz ne?” ya da “ne zaman ara olacak?” gibi sorularla karşılaşıyor musunuz? Hatta bazen sizin bile bitişe ne kadar var diye saatinize baktığınız oluyor mu? Katılımcılarınıza daha etkili bir yolla ulaşmayı hiç hayal ettiniz mi? Öyle bir yol olsun ki katılımcılarınız, bırakın ara vermeyi düşünmeyi, eğitimin sonunda şaşkınlık içinde zamanın nasıl geçtiğini anlamadıklarını ifade etsinler. Eğitim konusuyla ilgili öyle bir merak uyansın ki, siz sadece onların sorularını cevaplarken eğitim gerçekleşmiş olsun, en sıkıcı ve teknik konularda bile!

Gerçek Öğrenme için Bütün Beyni Aktive edin!

Son yıllarda beyin üzerine yapılan araştırmalar gösteriyor ki Öğrenme, ancak beynin tamamı aktif olduğunda gerçekleşiyor. Bu da katılımcının konuya farklı açılardan bakabildiği (frontal lob), fiziksel olarak aktif olduğu (parietal lob), diğer katılımcılarla fikir alışverişi yapabildiği (temporal-oksipital lob) bir ortam tasarlamak anlamına geliyor. Beyin Uyumlu Öğrenme Tasarımı Workshopları boyunca beynin farklı bölümlerini yakından tanıyor ve etkili bir öğrenme süreci için hangi bölümleri, nasıl aktive edeceğimizi öğreniyoruz.

Bir eğitmen olarak hem kendimiz hem de katılımcılarımız için hep hatırlamak ve hemen hayata geçirmek isteyeceğimiz öğrenme deneyimleri yaratıyoruz.

Beyin Uyumlu Öğrenme Workshopları ile tanışın:
Beyin Uyumlu Öğrenme Tasarımı iki modül ve bir tam günden oluşan bir workshoptur. İşte bu iki modülle ilgili detaylar:

1. Modül: Öğrenmede UHU Worskhopu Beyin Uyumlu Öğrenme Tasarımı sürecinde ilk adımı oluşturan Öğrenmede UHU, zekice tasarlanmış öğrenme uygulamalarını içeriyor. Bu uygulamaların en önemli özelliği; katılımcı ve bilgi arasında güçlü bir bağ oluşturması -yani bir UHU görevi görmesi- ve katılımcıyı öğrenme sürecine kolaylıkla dâhil edebilmesidir. Bu aktivitelerin her biri beynin öğrenmeyle ilgili bölümlerini aktive eder; yani siz, eğitim boyunca Beyin Uyumlu Öğrenme Tasarımını öğrenirken aynı zamanda bütün beyni aktive eden bir öğrenme ortamını deneyimlersiniz.

2. Modül: Öğrenmede Altın Oran Workshopu
Bu program, öğrenmenin nöral temellerini keşfeden nöro bilimadamı W. Greenough ve “Akış” kavramının mucidi M. Csikszentmihalyi’nin elde ettikleri bulguların titizlikle bir araya getirilmesiyle oluştu. İdeal bir öğrenme ortamı, katılımcımızın sürekli öğrenmenin akışı içinde olduğu bir ortamdır. Öğrenmede Altın Oran Workshopu’yla böyle bir öğrenme ortamını eğitim sırasında nasıl yaratacağımıza odaklanıyoruz. Bunun iki dinamiği var:

1. Hangi zorlukta aktiviteler sunmalıyız?

2. Sunduğumuz aktivitelerin katılımcı için etkili bir geri bildirim kaynağı olmasını nasıl sağlarız? Bu iki unsurun optimum dengesiyle öğrenmede Altın Oran’ı yakalayacağız.


Bu çalışmalardan ayrılırken elinizde hemen ertesi günkü eğitiminize kolayca adapte edebileceğiniz ve çok basit malzemelerle gerçekleştirilebilecek farklı aktiviteler, canlandırıcılar ve Beyin Uyumlu Öğrenme Tasarımı Haritaları olacak. Amacımız bu tam günlük eğitimin ardından eğitimlerinizin içeriklerini Beyin Uyumlu olacak şekilde yeniden düzenlemeniz.

Bu amaçla bu tam günün ardından bir Tasarım Buluşması için bir araya geliyoruz. Ayrıca çalışmanın ardından bir ay içinde bu eğitimi kendi ekipleriniz için de organize etmek ya da Beyin Uyumlu Öğrenme Danışmanlığı gibi devam eden süreçleri birlikte yapılandırıyoruz!
Daha fazla bilgi, sorularınız ve kayıt için lütfen çekinmeden bana ulaşın. Haberlerinizi heyecanla beklerim.
Sevgilerimle,
Eda

Related posts